Home

IMG 5353Voor de groen/wit reserves was het een bewogen week. Dinsdag 3 oktober kwam de mededeling vanuit het bestuur dat trainer Cees Stoutjesdijk per direct om gezondheidsredenen zijn functie moest neerleggen. In deze tijd vindt je niet zo snel een vervanger, dus dat werd improviseren. Johan Sturris, assistent-trainer van Cees, neemt voorlopig de honneurs waar.

DSE bleek zaterdag een slimme ploeg te zijn, met een juiste mix van oud en jong. Vooral de nummer 9 (stond op de rechterspits positie) wist van wanten. Hij wisselde regelmatig met de linkerspits (nummer 14) en dat was lastig verdedigen.

In het begin bleek er niets aan de hand en de Stallanders dachten door een goal van Quiten Weyler in de 7e minuut aan de fel begeerde vroege treffer te komen. Niets bleek minder waar, want deze werd afgekeurd vanwege buitenspel. Kort daarop werd uit een snelle aanval door DSE de 0 – 1 binnengekopt, ook dit doelpunt werd vanwege buitenspel afgekeurd. Het spel golfde in de die periode op en neer en in de 12e minuut verzond Steijn Bevelander een dieptepass op de snelle Perry Ledoux en deze ronde keurig af 1 – 0. DSE beet kort na deze treffer van zich af en de nummer 9 maakte het Cliff Ligthart erg moeilijk, met name door zijn snelheid en voetbal inzicht. Het was juist deze speler die in de 24e minuut alert reageerde op een doorslippende bal en mistastende keeper Ronaldo de Witte en de 1 – 1 aantekende.

De mannen uit Etten leur roken dat er meer te behalen viel en bleven vol op de aanval spelen. WHS riep dit zelf over zich af door o.a. het slecht inspelen van de bal, het laten ontstaan van te veel ruimtes tussen de linies, te ver terugzakken op eigen helft en het ontbreken van de nodige agressiviteit. Als dat niet goed is dan krijg je een zware middag. Dat bleek ook wel want in de 35e minuut scoorde de nummer 9 zijn 2e van de middag 1 -2. Met zijn linker boog hij de bal (leek houdbaar) keurig in de rechterhoek binnen. Met deze stand werd ook gerust.

In de rust werden de nodige aanwijzingen gegeven door trainer Sturris en hij bracht Bjorn Bolier voor Cliff Ligthart en Lennard van Popering voor Jurian de Graaf. Jeffrey Smits schoof door naar het middenveld en dit kwam het evenwicht in het elftal ten goede. Bjorn Bolier viel verdienstelijk in en al snel bleek dat de gevaarlijke rechterspits (directe tegenstander van Bjorn) niet meer datgene kon brengen als voor rust. Er werd meer druk naar voren gezet en er werd de gehele tweede helft vooral op de helft van DSE gespeeld. Zij wilden dit ook en probeerden gevaarlijk te worden vanuit de omschakeling. Lars van Poortvliet en Michiel Duine werden nog gebracht voor Jersey Hermus en Perry Ledoux. Ondanks de doorgevoerde wisselingen werden er nauwelijks kansen gecreëerd door WHS. Met man en macht werd geprobeerd een gelijkspel af te dwingen wat helaas niet is gelukt. Aanstaande zaterdag 14 oktober wacht de uitwedstrijd tegen Oranje Wit 5 uit Dordrecht, dan zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden om de fel begeerde punten mee naar Sint Annaland te nemen.

4evergreen.png
prime_advice.png
WEA_accountants.png

Contactgegevens

Bezoekadres: Bierensstraat 79  |  4697 GD  |  Sint Annaland

Correspondentie-adres: Postbus 42  |  4697 GZ  |  Sint Annaland

 
0166 - 65 27 59    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
web stats
free web site tracker