Home

WHS JO09 2 KAMPIOENVandaag was het dan zover!
De laatste competitiewedstrijd tegen MOC’17 JO09-12 en ons kampioensfeestje!!!!!
Vorige week waren we onverwachts al kampioen geworden omdat nummer 2 Welberg haar wedstrijd met 5-6 verloor van MOC. Maar eerst een terugblik op de verlopen titelrace.

Foto:staand vlnr: Hans van den Ouden (trainer), Roy Jansens, Ties Fase, Jaimy den Haan, Dylano van Vossen, Teun van den Ouden, Joey Wessels, Milan van Tiggele en Roland van de Velde (trainer).
zittend vlnr: Dilana den Engelsman, Sem van de Velde, Iris Bazen, Femke Fase en Merijn Ketting (trainer).

1e wedstrijd van de competitie
We begonnen de competitie met een uitwedstrijd tegen Welberg JO09-3. Deze wedstrijd begonnen we zeer voortvarend. Binnen 7 minuten was het 0-3! Door doelpunten Sem 2x en Ties. Echter toen dachten sommige er te makkelijk over en verloren wij alsnog deze wedstrijd met 4-3.

Weer een uitwedstrijd
Door het slechte weer was de volgende wedstrijd pas een maand later. Dit was wederom een uitwedstrijd en wel tegen FC Bergen JO09-4. Dit was hun 1e wedstrijd op een half veld. Wat resulteerde in 7 spelers voor de goal. Ondanks dat we er moeilijk doorheen kwamen is het toch gelukt om deze wedstrijd met 9-0 te winnen.
Doelpunten: Ties 3x, Teun 2x, Jaimy 1x, Sem 1x, Iris 1x en Joey 1x.

1e thuiswedstrijd
Eindelijk dan onze eerste thuiswedstrijd tegen Tholense Boys JO09-4. Deze ‘derby’ werd gewonnen door ons met 3-0 (doelpunten Iris 2x en een eigen doelpunt).
Voetballend en fysiek waren we beter dan onze tegenstander, echter wat blijkt! De eerste helft werden we soms afgetroefd op felheid. Dit hebben we in de rust besproken en de 2e helft hebben ze het goed opgepakt en de wedstrijd verdiend gewonnen.

Concurrent
Door de vele afgelastingen was Welberg nu alweer onze tegenstander. Deze wedstrijd begonnen we met 1 punt achterstand en zonder de zieke Ties. Ties is onze speler die altijd voorop in de strijd gaat en nooit opgeeft. Dus zou het een zeer zware opgave worden.
De wedstrijd ging lange tijd gelijk op met kansen over en weer. Toch bleef het lang 0-0, tot dat Teun de bal voor zijn voeten kreeg en verwoestend uithaalde, 1-0! Dit was tevens de ruststand.
Na rust eenzelfde spelbeeld. Jammer genoeg viel al heel snel na rust de 1-1 uit een vrije trap.
Gelukkig lieten ze allemaal zien dat ze deze wedstrijd wilden winnen en er werd nog een schepje bovenop gedaan. Binnen 2 minuten na de 1-1 nam Jaimy de bal uit de lucht op zijn pantoffel en schoot van ongeveer 25 meter de 2-1 binnen! Nu gingen ze er steeds meer in geloven en werd Welberg af en toe van de mat gespeeld. Uit één van deze aanvallen scoorde Dylano zelfs de 3-1.
Daarna probeerde Welberg wat te forceren echter ze kwamen niet door de verdediging, die goed geleid werd door Dilana. 2e minuten voor tijd lukte het Welberg toch om een gaatje te vinden in de hechte verdediging. Echter dit was gelukkig het laatste en enige wapenfeit nog van de Welberg. Zodat we deze wedstrijd wonnen en in de tussenstand over Welberg heen gingen.
Bij deze wedstrijd heeft iedereen gestreden voor elke meter en dat je dan van de tegenstander complimenten krijgt is dan het mooiste wat er is (toch?).

De draad weer oppakken
De volgende tegenstander was Halsteren JO09-8 uit. Dit blijkt voor ons een lastige tegenstander te zijn. Ze verdedigen altijd met 6 spelers, zodat er bijna geen doorkomen aan is. Hier hebben we dan ook erg veel moeite mee. Wat wel opvalt is dat Halsteren in heel de wedstrijd maar 8x over de middellijn is geweest. Deze wedstrijd blijft het lange tijd 0-0, totdat Dylano een corner neemt en door een speler van Halsteren in eigen doel wordt geschoten. Even later wordt er door ons niet opgelet bij de enige corner die we tegen krijgen en prompt staat het 1-1!
Daarna wort van alles geprobeerd door iedereen, maar het gaat waarschijnlijk niet lukken om nog te scoren. Tot dat Jaimy vanaf de zijlijn schiet en de keeper de bal door zijn benen laat gaan en de bal tergend langzaam over de lijn rolt, 1-2! Dus toch nog op het nippertje 3 punten.

Walk-over
Vandaag is de tegenstander FC Bergen (thuis), dus proberen te werken aan het doelgemiddelde.
De wedstrijd wordt zoals verwacht met zeer ruimte cijfers gewonnen, 13-0!
Doelpuntenmakers: Ties 4x, Jaimy 4x, Milan 2x, Teun 1x, Sem 1x en Dylano 1x.

Lastige tegenstander
Vandaag de thuiswedstrijd tegen Halsteren. Gezien de vorige wedstrijd zal het moeilijk worden omdat dit een verdedigende ploeg is. Echter na 1 minuut staan we al 1-0 voor. Helaas is de vreugde van korte duur, één van de weinige foutjes die onze verdediging maakt wordt gelijk afgestraft door Halsteren 1-1. Wat hierna opvalt, is dat het middenveld (met Ties, Iris, Milan en Femke) er een schepje bovenop doet, zodat we steeds meer de verdediging van Halsteren onder druk kunnen zetten. Resultaat is een 3-1 ruststand. De 2e helft probeerde Halsteren iets meer naar voren te voetballen en de beuk er in te gooien. Gelukkig gingen wij daarin mee en konden we Halsteren in bedwang houden en zodoende nog uitlopen naar 4-1.
Doelpuntenmakers: Teun 3x en Sem 1x.

MOC?
Vandaag de belangrijke wedstrijd tegen MOC’17 JO09-12, de nummer 3 in de stand.
We hebben bijna alle tegenstanders al 2x keer gehad behalve dus MOC.
Dit blijkt een goede tegenstander. Van 2 kanten wordt er goed gevoetbald en een aantal kansen gecreëerd! Dit lijdt niet tot doelpunten, zodat de ruststand terecht 0-0 is.
Na rust een zelfde spelbeeld, tot 10 minuten voor tijd. MOC lijkt is beter te worden en WHS wordt terug gedrongen op eigen helft. Echter op dat moment krijgt Iris de bal en gaat op snelheid door de verdediging heen alleen op de keeper af. Oog in oog met de keeper gaat het niet mis, 1-0!!! (deze momenten heeft ze vaker, alleen staat de keeper of paal in de weg!)
MOC gaat nog meer naar voren voetballen en wij krijgen steeds meer ruimte om op de counter te spelen. Hier maken wij te weinig gebruik van zodat het 1-0 blijft.
MOC krijgt nog een aantal kansen, echter vandaag heeft Roy een super dag. Elke bal houdt hij tegen of wordt vakkundig door de verdediging weggewerkt.

Kampioen?
We beginnen vandaag met 1 punt achterstand en 1 wedstrijd minder gespeeld op Welberg aan de uitwedstrijd tegen Tholense Boys. Welberg speelt vandaag tegen MOC, deze wedstrijd begint later dan onze wedstrijd.
Vandaag de eerste helft een zeer gemotiveerd team op het veld. Er hoeft weinig gecoacht te worden (wat ook wel eens fijn is). Op het snelle kunstgras worden ‘de prullen’ onze wil opgelegd wat een 2-0 ruststand oplevert. De 2e helft is niet te vergelijken met de 1e! Er zit weinig kracht meer in het spel en vaak worden de verkeerde keuzes gemaakt. Gelukkig weet Tholen geen vuist te maken.
Uiteindelijk wordt het deze wedstrijd nog 3-0 (eigenlijk 4-0, maar de goed leidende scheidsrechter zag niet dat de bal over de lijn was! Terwijl hij op de lijn stond!!!).
Doelpuntenmakers: Iris 1x, Sem 1x en Ties 1x.

Na ongeveer een half uurtje na onze wedstrijd werd bekend dat Welberg met 6-5 had verloren en wij nu al 2 punten meer hadden dan Welberg en dus KAMPIOEN zijn!!!

Laatste wedstrijd en kampioensfeestje

Vandaag stond de laatste competitiewedstrijd op het programma tegen MOC en aansluitend het kampioensfeestje (met frietjes en drinken).
Maar eerst de wedstrijd nog spelen voordat we kunnen gaan feesten.
We begonnen de wedstrijd in de zwarte reserve shirts, zodat we tijdens de huldiging onze eigen groen-witte shirts aan zouden hebben.
Blijkbaar hadden de meeste toch eigenlijk wel last van spanning, want er werd niet goed gevoetbald en de inzet was ook ver te zoeken. Resultaat was dat we met de rust 1-0 achter stonden.
In de rust geprobeerd om iedereen op scherp te krijgen en vooral de spanning weg te nemen (hadden sommigen toch blijkbaar wel veel last van).
Dus de 2e helft gaan we proberen om zo snel mogelijk de bal af te pakken van de tegenstander en dan zelf te gaan voetballen.
Blijkbaar heeft het geholpen (of zat er iets in het drinken?), want vanaf de eerste minuut stond er een compleet ander WHS! Er werd ineens strijd geleverd en goed gevoetbald.
Dit resulteerde in een veld overwicht wat later in kansen werd omgezet. Helaas misten we toen alleen nog wat scherpte voor de goal.
De 1-1? Toen kwam Iris met haar bekende rush over het veld en kwam ze oog in oog met de keeper. Helaas belande haar poging op de paal en de rebound van Dylano in de handen van de keeper, dus nog steeds 1-0 achter. Daarna nog voldoende kansen voor Jaimy, Sem, Ties, Dylano en Iris maar er werd niet gescoord. Totdat de bal uit de kluts hobbelend voor Teun ze voeten kwam en hij (bekeken of niet) de bal over de keeper lobt, eindelijk 1-1!!!!!
Ondertussen moest er wel door de verdediging opgelet worden want MOC probeerde er gevaarlijk uit te komen, maar Dilana, Joey en Sem staken daar een stokje voor.
Toch bleven we op zoek gaan naar de overwinning. En 2e minuten voor tijd wordt de bal voorgegeven door Dylano en komt voor de voeten van Femke. Ze schiet en…………helaas net naast.
Zodat de stand 1-1 bleef. Hierna natuurlijk de penalty’s nemen. Blijkbaar zijn de doeltjes toch kleiner op MOC, want bijna alle ballen gingen tegen de paal of lat en een enkele in het doel.

Hierna op het veld nog even kort KAMPIOENUHHHH, KAMPIOENUHHHH, KAMPIOENUHHHH, KAMPIOENUHHHH OLÉ OLÉ gezongen en daarna allemaal snel omgekleed en aan de terugreis naar Stalland begonnen.
Op het parkeerterrein bij de Waaje verzameld en daarna zingend (af en toe) het sportpark opgelopen. Volgens mij waren ze allemaal onder de indruk, omdat alle papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, broers en zussen ons stonden op te wachten met een heel erg mooi spandoek!
Hierna snel de foto voor de Eendrachtbode gemaakt! Om daarna allemaal een hele mooie beker in ontvangst te nemen. Waar sommigen zelfs de kinderchampagne uit hebben gedronken!
En als klap op de vuurpijl natuurlijk met zijn allen frietjes gegeten!!!

Namens de trainers (Merijn, Roland en Hans), heel erg bedankt voor de leuke ontvangst en het mooie spandoek. En natuurlijk de jongens en meisjes ook bedankt voor de leuke 2e seizoenshelft met als afsluiting het kampioenschap! Dit hebben jullie dubbel en dwars verdiend!

harm_moerland.png
de_zeeuwse.png
arensman_machines.png

Contactgegevens

Bezoekadres: Bierensstraat 79  |  4697 GD  |  Sint Annaland

Correspondentie-adres: Postbus 42  |  4697 GZ  |  Sint Annaland

 
0166 - 65 27 59    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
web stats
free web site tracker